Mevrouw van de Stroom (VVD) informateur

De fractievoorzitters en lijsttrekkers van de diverse politieke partijen uit Nieuwegein waren maandagavond bijeen in de raadszaal om hun visie te geven op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD kreeg de meester stemmen en werd hiermee de grootste partij. De VVD heeft daarom alle partijen uitgenodigd voor deze avond.

De diverse politieke partijen hebben duidelijk gemaakt hoe een nieuw college eruit zou moeten zien. De avond werd zeer goed bezocht en de publieke tribune was overvol.

Er is een zogenaamde informateur benoemd. Dit betreft voormalig VVD burgemeester, mevrouw van der Stroom. Zij was van 1994 tot 2001 burgemeester van de gemeente Schermer (NH) en van 2001 tot 2007 burgemeester van de gemeente Heemstede (NH). In die tijd was ze ook enige tijd waarnemend burgemeester van de gemeente Bennebroek. Mevrouw van der Stroom was in het verleden onder meer landelijk voorzitter Vrouwen in de VVD en is thans nog lid van de Partijraad. Tevens is zij momenteel werkzaam als mediator en zelfstandig adviseur en coach lokaal openbaar bestuur. Ook heeft ze zitting in enkele raden van toezicht. Van der Stroom Deze op korte termijn de eerste gesprekken starten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk