Meten met twee maten.

Raadslidje pesten. Kennelijk een nieuw vermaaksspel in de gemeenteraad. Sinds de collegepartijen alleen nog maar slaafs achter hun wethouders aanlopen een alternatieve manier om de avond door te komen.

Afgelopen week was Herman Troost van de VSP aan de beurt. Hij schrijft een column op PEN. Verhaalde daar over een geheime vergadering en werd door de burgemeester op de vingers getikt. Kreeg een briefje met FOEI. Leuk voor de andere raadsleden. Vooral die van VVD en CDA konden hun lol niet op. Domme Herman!!!

Natuurlijk wordt er weer met twee maten gemeten. Want waren het niet de raadsleden van één van de collegepartijen die in de krant de kritische datum in de onderhandelingen met Coriò prijs gaven? Die datum had de wethouder (IN HET GEHEIM) genoemd bij een commissievergadering. Domme raadsleden. Ach en wat een pech, zij kregen geen briefje van de burgemeester!

Aanstaande woensdag en donderdeag is er een vergadering van de gemeenteraad. Dan wordt `Nieuwegein Kiest` behandeld, het basisdocument waarmee het college van CDA, VVD, GroenLinks en SGP/ChristenUnie 6 miljoen euro gaat bezuinigen. GroenLinks heeft de eigen leden nog het een en ander uit te leggen. Misschien moeten ze gewoon hardop zeggen dat het verhaal geschreven is om fors te bezuinigen! Sportverenigingen, buurthuizen en het onderwijs gaan barre tijden tegemoet.

Tenslotte zullen wij in de gemeenteraadsvergadering een voorstel doen om de stadswachten te behouden. Een besluit NU geeft 42.400 euro meer subsidie voor de gemeente, dan een besluit over een paar maanden. Da´s snel verdiend en nu maar hopen dat ook de andere partijen kunnen rekenen en het voorstel steunen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk