Katern

Met jongeren in gesprek over de horeca in Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein werkt samen met de stad aan een nieuw horecabeleid. Na een geslaagde digitale peiling via Swipocratie nodigd zij nu jongeren (tot 30 jaar) uit om live verder te praten over de horeca in Nieuwegein. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door dit formulier in te vullen.

Toename horeca in Nederland
Door de jaren heen zijn er in onze stad allerlei nieuwe vormen van horeca bijgekomen. Het huidige horecabeleid is al dertig jaar oud. Er staan niet heel veel details in. En het gaat vooral over de Binnenstad, Jutphaas en Vreeswijk. Nieuwegein had toen achttien horecavestigingen. Op dit moment zijn er 109 vestigingen, verdeeld over de hele stad. Met de ontwikkeling van Het Klooster, Rijnhuizen en City (Doorslagzone) komt er ook weer nieuwe horeca bij. De horeca vernieuwt zichzelf steeds weer. Er ontstaan vaak en veel nieuwe concepten. Daarom wil de gemeente samen met de stad werken aan een nieuw horecabeleid.

Op dinsdag 28 maart wil de gemeente Nieuwegein verder in gesprek gaan met jongeren over de horeca in Nieuwegein. Zij willen graag weten wat de jongeren belangrijk vinden. ‘Het is tijd om keuzes te maken!’ De bijeenkomst wordt gehouden in DE KOM en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Voorbereiden is niet nodig. En voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Ook ontvangen alle deelnemers na afloop een goodiebag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk