Met het IVN op zoek naar bijen

Het IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zaterdag 23 april – aansluitend bij de Landelijke Bijentelling – een middag over bijen in het Natuurkwartier, in park Oudegein in Nieuwegein.

Tijdens een lezing vertellen medewerkers van het IVN het een en ander over deze nuttige beestjes en helpen u op weg met het herkennen van (honing)bijen en hommels én hun ‘look-a-likes’ zoals wespen en zweefvliegen. Daarna gaan de deelnemers samen in het Natuurkwartier op zoek naar wat daar zoal rondvliegt.

De lezing start om 13.30 uur in het MEC aan de Geinoord 9 in Nieuwegein. Deze duurt ongeveer 2 uur. De deelname is gratis. Wel graag aanmelden via het e-mailadres: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Waarom bijen tellen
Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor bestuiving. “80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten worden bestoven door bijen en andere insecten”, aldus Koos Biesmeijer, bijenexpert bij Naturalis.

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat we de bij beter kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk