Met de fietsvalpreventietraining blijf je veilig doortrappen

Ben je bang om te vallen en fiets je daarom veel minder dan je zou willen? Fiets je wel veel maar wil je weten hoe je stevig in het zadel blijft zitten? En wat je moet doen als je toch valt? Meld je dan aan voor de gratis Doortrappen fietsvalpreventietraining.

De training wordt gegeven op donderdag 25 mei van 11.00 uur tot 13.00 uur op het Zorgplein Zuid aan de Ratelaar 38 in Nieuwegein Zuid en is bedoeld voor inwoners uit Nieuwegein die 60 jaar of ouder zijn. Aanmelden kan bij Linda Blankenstein: info@nieuwegeinfietst.nl.

Fysiotherapeuten Eefke Wind en Marieke Stortelers praten je bij over het voorkomen van fietsongevallen, wat er verandert als je ouder wordt en wat je zelf kunt doen om fit te blijven fietsen. Ook doe je onder hun professionele begeleiding balans- en evenwichtsoefeningen.

Altijd interessant, of je nou veel of weinig fietst
De eerste fietsvalpreventietraining in april liep zo snel vol dat er nu al een tweede datum is. Nieuwegein fietst organiseert deze trainingen in opdracht van gemeente en provincie. De deelnemers geven de training gemiddeld een 8+.

Enkele reacties: ‘Gezellig en informatief, de afwisseling tussen presentatie en beweegactiviteit was prettig.’ ‘Ik twijfelde of dit wel interessant zou zijn met mijn fietservaring maar ben blij dat ik gegaan ben.’ ‘Eigenlijk moet de hele fietsclub hierheen gaan.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk