Merwestein van start met ‘Loop je wijk Rijk’

Deze maand start het nieuwe wandelproject ‘Loop je wijk Rijk’ in Merwestein. Doordat veel oude kantoorgebouwen omgebouwd zijn naar woningen en appartementen telt deze wijk telt veel nieuwe inwoners. Iedereen in Merwestein wordt nu uitgedaagd om minimaal 10.000 stappen per dag te lopen en iets terug te doen voor de wijk.

De bedoeling is dat met ‘Loop je wijk Rijk’ de bewoners gezamenlijk een vitalere en socialere wijk krijgen. Een stappenteller telt de stappen. Elke keer als er tienduizend stappen zijn behaald, ontvangt de deelnemer een healthcoin. Hiermee wordt gespaard voor een gezamenlijke wijkbeloning. Deze beloning mag de deelnemer zelf kiezen, bijvoorbeeld een bankje in het park, een buurt barbecue of een speeltoestel in de wijk. De organisatoren: ‘Merwestein moet er beter van worden’.
Projectleider Christine Aaflink: ‘Als ik aan mensen vertel over het project ‘Loop je wijk Rijk’ reageert iedereen super enthousiast. Het is simpel, maar super leuk om te doen. Gezonder worden, je wijkgenoten leren kennen en dan nog sparen voor iets leuks ook!’

Wie in Merwestein woont en het leuk lijkt mee te doen stuurt een mail naar loopjewijkrijk@gmail.com of checkt de facebook pagina van Loop je wijk Rijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren