Men neme een groot mes

Wat bedoel je daar nu weer mee zult u denken. Nou, dat is snel te verklaren. Nieuwegein is een ‘stad’ samengesteld uit de dorpen Vreeswijk en Jutphaas, en dit alles sinds 1971.

Nu hebben een paar onverlichte personen het idee opgevat om de Vreeswijkse vlag opnieuw in productie te nemen. Vreeswijkse vlag? Hoor ik u vragen. Maar we hebben toch een vlag van de ‘stad’ Nieuwegein? Ja, dat klopt maar Vreeswijk wil zijn eigen identiteit weer op de kaart zetten.

Maar, is er dan een samenhorigheid gevoel van ALLE Nieuwegeiners? Volgens mij zou dat er nu moeten zijn want anders hebben we ruim 40 jaar weggegooid en gaan we weer naar afsplitsing van Vreeswijk. Want ze gaan na de vlag met meer zaken komen denk ik maar zo.

Hebben ze nog niet genoeg gehad de laatste jaren? Eerst dat pontje gered, vervolgens een hele nieuwe wijk gebouwd, voor een kapitaal verspijkerd aan de sluisdeuren en aan dat beruchte bruggetje en niet in de laatste plaats 3 kwart miljoen aan een buurthuis.20150510_vreeswijksevlaggroot

Is het nu genoeg zodat ze nu kunnen gaan denken aan een afscheiding van Nieuwegein? Wij zijn toch allemaal Nieuwegeinse burgers? Zouden er mensen vanuit de WIJK Vreeswijk een lang weekend in Friesland zijn geweest? Daar hebben ze ook jaren ‘gevochten’ voor afscheiding van Nederland. Maar die hebben echt een eigen cultuur en zelfs een eigen taal. Dus hoe zit dat met Vreeswijk Gewoon een dorp langs de rivier met wat visserij en een werf maar geen eigen taal of dat er een belangrijk persoon is vermoord, zoals in Dokkum. Dus dan kom ik terug bij mijn titel: afsnijden dat gehucht en in de Lek duwen als ze zich zo gaan opstellen.

Nog een andere irritatie van mij: de 4 mei herdenking. Wederom een indrukwekkend gebeuren, mooi en goed georganiseerd door ons eigen 4 en 5 mei comité. Maar wat is dan je irritatie zult u zich afvragen? Nou, dat zal ik u vertellen. Zoals elk jaar worden er plaatsen vrij gehouden voor het college en voor de gemeenteraad. Wat scherts elk jaar mijn verbazing? Dat ik van de 33 raadsleden die we ‘rijk’ zijn, er een paar aanwezig zijn. Nou dames en heren gemeenteraadsleden dit is ook een onderdeel van uw volksvertegenwoordiging! Zelfs het college was niet voltallig aanwezig. De wethouder van financiën gaat liever zeilen en de andere afwezige wethouder houdt niet van dit soort bijeenkomsten. Heren gaat u schamen!!!

Ik vind het de plicht van onze volksvertegenwoordigers dat zij acte de présence geven bij dit soort zeer belangrijke bijeenkomsten waar er mensen zijn overleden en vermoord voor onze vrijheid. En juist die vrijheid misbruiken jullie op grove wijze door niet aanwezig te zijn.

Trouwens wel een gek feitje: Die Vreeswijkers willen wel een eigen vlag maar werken op zo’n bijeenkomst als de 4 mei herdenking wel mee doordat concert in de Barbarakerk. Dit om maar eens positief te eindigen.

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren