Meld je aan voor ‘Praatje Pot’

Van 1 tot 15 juni kunnen kwetsbare aanvragers zich in de focusgemeenten, waaronder Nieuwegein, zich aanmelden voor ‘Praatje Pot.’ Iedereen die zich in deze periode aanmeldt, krijgt een proefmaaltijd cadeau van Thuisgekookt. Zo kunnen de deelnemers laagdrempelig ontdekken of het ontvangen van maaltijden van een thuiskok bij hen past! Aanvragers kunnen zich aanmelden door te bellen naar 085-0608768 of via thuisgekookt.nl/praatjepot.

Voor wie is Thuisgekookt?
‘Iedereen mag en kan Thuisgekookt zelfstandig gebruiken, graag zelfs. Wij bieden een meer uitgebreide oplossing voor mensen die zich (tijdelijk) in een kwetsbare situatie bevinden. Bijvoorbeeld voor een mevrouw van 82 uit Nieuwegein, die moeite heeft met koken. Haar kinderen hebben haar aangemeld voor Thuisgekookt. Iemand uit haar straat bezorgt nu 1 keer in de week een verse warme maaltijd bij haar thuis en blijft dan gezellig even hangen voor een praatje.

Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk.

Eenzaamheid tegengaan met het delen van eten
De medewerkers van Thuisgekookt brengen mensen (in een kwetsbare positie) in contact met een thuiskok dicht bij hen in de buurt. Zo proberen wij iedereen gezonde voeding en sociaal contact voor iedereen bereikbaar te maken. Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en samenwerking met hulpverlening draagt Thuisgekookt bij aan maatschappelijke effecten zoals:

  • Langer zelfstandig thuis wonen
  • Verminderde belasting van hulpverleners
  • Gezondheidswinst
  • Het uitstellen van zorg
  • Betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap

Is Thuisgekookt in mijn gemeente actief?
Thuisgekookt werkt in 2022 samen met 15 focusgemeenten: Utrecht, Tilburg, Nijmegen, Arnhem, Haarlemmermeer, Den Bosch, Leiden, Westland, Delft, Amstelveen, Apeldoorn, Hengelo, Gouda, Velsen & Nieuwegein. Deze gemeenten financieren de uren die nodig zijn voor het maken van de juiste matches en het ontplooien van extra activiteiten om Thuisgekookt in deze gemeenten extra hard te laten groeien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk