Katern

Meeuwsen en Brouwer pakken de titel op Huntington Beach

Robert Meeuwsen heeft het World Tour beachvolleybaltoernooi in Huntington (USA) gewonnen. Samen met Alexander Brouwer was de Nieuwegeiner in de finale twee sets te sterk voor de regerende wereldkampioenen Evandro Goncalves en André Loyola uit Brazilië. Het werd 21-16 en 21-15 voor het Nederlandse duo, dat twee jaar geleden brons won op de Olympische Spelen.

Meeuwsen en Brouwer, die in 2013 wereldkampioen waren, stonden voor de elfde keer op de WorldTour in de finale. Het is alweer de zesde keer dat ze er met het goud vandoor gaan. Met hun zege verdienen de winnaars in Huntington Beach een cheque van 20.000 dollar.

Brouwer en Meeuwsen hadden in de halve finales afgerekend met het sterke Letse koppel Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins: 17-21 21-18 15-10. Ze waren eerder in het toernooi tegen het Duitse duo Markus Böckermann/Lars Flüggen ontsnapt aan uitschakeling. De winnaars van het brons bij Rio 2016 trokken de beslissende derde set met 25-23 naar zich toe.

‘Zwaar toernooi’
‘Het was een zwaar toernooi, met negen wedstrijden in vier dagen’, zei Brouwer tegen Omroep West. ‘Gelukkig leek het alsof we vleugels hadden in de finale. Ik heb nu wel hulp nodig om op het podium te klimmen, want man, wat doen mijn benen pijn.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!