Meerdere personen in beeld die mogelijk meer weten over de dood van Sjaak Gerwig

De politie heeft meer dan 60 tips gekregen over de dood van Utrechter Sjaak Gerwig. De cold case uit 1995 is eerder dit jaar opnieuw onder de aandacht gebracht door de politie, nadat nieuwe informatie was binnengekomen. Ook onze redactie besteedde aandacht aan de heropening van de zaak.

Sjaak Gerwig, ook wel bekend als Sjakie, raakte op 29 maart 1995 vermist. Hij vierde die avond thuis in het Utrechtse Rivierenwijk de verjaardag van zijn zus en keek een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. Er werd gespeeld tegen Malta en Oranje won de wedstrijd met 4-0. Gerwig ging na de wedstrijd lopend naar zijn vriendin in de Baarsstraat in Utrecht, maar kwam niet meer terug.

Een paar dagen later, op 2 april, werd het lichaam van Gerwig gevonden in het water langs de Laagravenseweg in Nieuwegein. In 1995 was daar een homo-ontmoetingsplaats. Een dader is nooit gevonden. Volgens de politie was Gerwig meerdere malen op het hoofd geslagen met een zwaar voorwerp. Hij overleed aan de klappen en werd in het water gegooid. Daar lag hij een paar dagen voordat hij gevonden werd. De zaak is tot op heden niet opgelost.

Inmiddels richt het onderzoek zich op enkele personen die vermoedelijk meer weten van de dood van Gerwig. Meer details over deze personen kan de politie nog niet kwijt.

De politie is nog op zoek naar mensen die in 1995 bij Gerwig in de buurt woonden. “We zijn ervan overtuigd dat er onder de bewoners van destijds meer mensen zijn die weten wat er met Sjaak is gebeurd en die toch nog niet met ons hebben gesproken”, aldus de coördinator van het onderzoek Rob Boon. Die buurtbewoners wordt dringend gevraagd contact op te nemen met de politie.

De politie onderzoekt of Gerwig een financieel conflict had met iemand in de wijk waar hij woonde en of dit de aanleiding zou kunnen zijn geweest om hem om het leven te brengen. Het was al bekend dat hij de laatste maanden van zijn leven regelmatig gokte.

Afgelopen zomer werd het onderzoek naar Gerwig heropend, nadat er nieuwe informatie over de moord was binnengekomen. Er werd in diverse media aandacht aan de zaak besteed. Eerder is de beloning voor de gouden tip in deze cold case verhoogd naar 30.000 euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren