Meerdere auto’s betrokken bij zwaar ongeluk op de A2 bij Nieuwegein

Op de A2 ter hoogte van Nieuwegein is donderdagmiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. Daarbij zijn meerdere auto’s betrokken en het lijkt erop dat zeker één persoon zwaargewond is geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 16.44 uur net na knooppunt Oudenrijn in de richting van Den Bosch. Het is niet duidelijk wat de aanleiding van het ongeluk is en hoe de slachtoffers er precies aan toe zijn. Er is een traumahelikopter opgeroepen om ambulancemedewerkers te assisteren bij de medische hulp.

Rijkswaterstaat had drie rijstroken afgesloten. Automobilisten konden het beste omrijden via de A12 en de A27 (knooppunt Lunetten). Er ontstond een flinke file op de A2. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt meer dan  45 minuten.

De weg was urenlang (deels) dicht. Pas om 21.00 uur werden alle rijstroken weer vrijgegeven. De naweeën van het ongeluk leidden tot flinke opstoppingen op de Ring Utrecht en de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein die gebruikt werd als sluipweg door het verkeer om bij de Poort van Nieuwegein weer de snelweg op te komen.


 

Nog even dit

Nieuws is niet gratis, en onze redactie wil artikelen u niet voor de helft (of vaak minder!) laten zien, omdat de rest alleen middels een abonnement (Premium) is te lezen. De Digitale Stad Nieuwegein verzorgt al 25 jaar het nieuws als het om Nieuwegein gaat. Dit mede dankzij onze trouwe adverteerders en een team van 27 Nieuwegeiners. Maar ook door u, als trouwe lezer.

Bent u tevreden over ons werk, steun ons dan middels een vrijwillige bijdrage en wordt vriend van De Digitale Stad Nieuwegein. Hiermee steunt u ons werk en úw dagelijkse leesplezier als het om nieuws gaat over uw leef-, werk- en woonomgeving.

Vriend worden is gemakkelijk en vrijblijvend. Vul hieronder het gewenste bedrag in en klik met uw muis op ‘word vriend van ons’, de rest wijst zich vanzelf. Uw bijdrage komt ten goede aan onze lokale website, dus indirect weer aan u!

Totaal: € -

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!