Meer dan 100 meter kinderkunst

Hoe ziet een slinger van meer dan 100 meter aan kinderkunstwerken eruit? Woensdagochtend 20 mei om 10.00 uur opent wethouder cultuur, Martijn Stekelenburg, een hele bijzondere expositie in het Stadshuis van Nieuwegein. De leerlingen van alle bovenbouwklassen van 11 Nieuwegeinse scholen hebben afgelopen maanden onder leiding van beeldend kunstenares Eline Janssens een silhouet kunstwerk gemaakt. Het project is ontwikkeld door Kunst Centraal, de provinciale organisatie voor kunsteducatie. Bij de opening zijn leerlingen, hun ouders en leerkrachten en ook de kunstenares en vertegenwoordigers van Kunst Centraal aanwezig. De tentoonstelling is tot 26 juni te bezoeken.

Tijdens het project ‘Silhouet in beweging’ hebben de leerlingen foto’s van zichzelf gemaakt in kenmerkende houdingen. Deze foto’s vormden de basis voor een eigen silhouetfiguur. Er werd verzameld, geknipt, geschoven, gewikt en gewogen. De kunstenares leidde de leerlingen langs de verschillende stappen van het creatieve proces dat zij bij het realiseren van haar opdrachten doormaakt. Zo ontdekten de leerlingen dat zij zelf ook een kunstenaar zijn. Kunst is het resultaat van een werkproces. Dit proces kan iedereen leren. Iedereen kan zijn creativiteit ontwikkelen. In elke persoon zit een kunstenaar.

Het project ‘Silhouet in beweging’ maakt onderdeel uit van het Kunst- en Cultuurmenu van Kunst Centraal. Alle scholen in Nieuwegein nemen aan dit programma deel. Daardoor beleven alle leerlingen in Nieuwegein jaarlijks minimaal een keer professionele kunst, ook als zij dit van huis uit niet mee krijgen. Daarnaast ontmoeten zij jaarlijks een keer iets of iemand uit hun lokale culturele omgeving. Het programma wordt gefinancierd door de scholen, de gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht. Doel is om de creatieve kracht van kinderen te ontwikkelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren