MeeleefGezin Lekstroom gestart in Nieuwegein

Stichting MeeleefGezin heeft, na een pilotperiode in 2018, waarin vier gezinnen uit de regio Lekstroom (Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Houten en Lopik) zijn gematched aan een meeleefgezin, een inkoopcontract verkregen voor de gehele regio. Dit betekent dat de stichting ook in Nieuwegein kwetsbare jonge kinderen een kansrijkere toekomst kunnen bieden! De eerste aanmeldingen van gezinnen zijn inmiddels binnen!

Wat doet MeeleefGezin Lekstroom
Een meeleefgezin biedt vrijwillig stimulerende opvang aan een kind (9 maanden t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Op een vaste dag in de week en een weekend in de maand met als doel een langdurige relatie op te bouwen tussen de gezinnen. Het kind krijgt er een omgeving bij die rust, aandacht en vertrouwen biedt. Ouders hebben hersteltijd, zorgen met meer positiviteit voor hun kind en wisselen uit over opvoeding als ouders onder elkaar.

Wie doet wat?
Vrijwillige meeleefgezinnen verzorgen de opvang, professionals uit GGz en het sociaal domein begeleiden de koppelingen tussen de gezinnen en de landelijke coördinatie is in handen van de stichting.

Dankzij goede screening en training van de meeleefgezinnen en fijnmazige matching zijn er al meer dan 80 gezinnen door heel Nederland gekoppeld. 94% van deze matches is nog in tact, waarvan een groot aantal al jaren loopt.

Wat zoekt de stichting
Stichting MeeleefGezin is op zoek naar een team (van 2 GGz professionals en 3 professionals uit het sociaal domein) om de interventie uit te kunnen voeren in regio Lekstroom. Deze teamleden gaan niet alleen aan de slag met door hen zelf verwezen gezinnen, maar ook met gezinnen die centraal of anderszins worden aangemeld. De uren die worden gemaakt worden vergoed. Heeft u interesse in een uitvoerende rol in onze interventie? Kijk op de website van Stichting MeeleefGezin voor meer informatie of neem contact op voor het beantwoorden van specifieke vragen of om een afspraak in te plannen! Daarnaast zoekt de stichting ook meeleefgezinnen in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren