PvdA gaat van deur tot deur

De deur aan deur actie van PvdA Nieuwegein afgelopen zaterdag was een groot succes. Op 3 maart heeft de Partij van de Arbeid gecanvast in Hoog Zandveld – Lekboulevard, o.a. in het verzorgingshuis Vreeswijk. In onze stad ging fractievoorzitter Guido Bamberg met een aantal lokale fractieleden en vrijwilligers langs de deuren om aan bewoners te vragen hoe het er in hun wijk voor staat. Ook is de bewoners gevraagd wat het kabinet Rutte-Asscher in ieder geval bereikt moet hebben in vier jaar. De enquete leverde een overwegend positief beeld van de wijk op, zowel m.b.t. het verzorgingshuis als de woningen daar omheen.

In het verzorginsghuis zijn de meeste bewoners heel tevreden over de geboden zorg, al duurt het soms best lang voordat op hulpvragen kan worden gereageerd. Men is blij met het winkelcentrum in de buurt. De bereikbaarheid daarvan kan wel worden verbeterd, o.a. door betere zichtbaarheid van stoep en weg. De PvdA zal daarvoor aandacht vragen en proberen verbetering te bereiken.

Aan de Lijsterbesstraat zijn de mensen tevreden over de woonomgeving, het groen en de voorzieningen. Het onderhoud van de woningen is duidelijk voor verbetering vatbaar. De PvdA zal Mitros daar ook over informeren. Daarnaast is, zoals in veel wijken, ook hier hondenpoep een praktisch probleem.
Een onderwerp dat zorgen baart is de eenzaamheid van mensen. Daarnaast maken veel mensen zich zorgen over de betaalbaarheid van de zorg en over hun financiële zelfstandigheid. De lokale politici van de PvdA nemen de resultaten mee in de gemeenteraad en/of in het lokale ombudsteam.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk