Medewerkers EMC op stap met bewoners Zorgcentrum Vreeswijk

Zo’n 20 medewerkers van ICT bedrijf EMC uit Nieuwegein zijn vrijdag 14 november een dag op stap geweest met bewoners van Zorgcentrum Vreeswijk (Zorgspectrum). Met de Museum Plus Bus gingen ze naar museum Valkenhof in Nijmegen. Na de busreis naar Nijmegen heeft de groep het museum bezocht. Na de lunch is een deel van de groep nog even de stad in gelopen, om ook daar even rond te kijken. ‘’Het was een hele geslaagde dag’’, aldus Petra van Stam van Zorgspectrum.

EMC had Samen voor Nieuwegein benaderd om te helpen bij de invulling van hun personeelsdag. Samen voor Nieuwegein heeft enkele voorstellen gedaan om actief te zijn bij Nieuwegeinse maatschappelijke organisaties. De keuze is gevallen op het uitje met bewoners van Zorgcentrum Vreeswijk. ‘’We hebben het super naar ons zin gehad vandaag. Het is voor ons een kleine moeite en je krijgt er zoveel voor terug’’, aldus Annemieke van der Ven van EMC.

Voor Zorgspectrum zijn dit soort initiatieven heel waardevol. ‘’Doordat EMC veel mensen beschikbaar had, konden wij ook veel bewoners een plezier doen. We konden met een volle bus naar Nijmegen. Elke bewoner had zijn eigen begeleider. Dat is geweldig. Ze hebben echt een maatje voor een dag. Het was heel leuk om de interactie tussen de medewerkers te zien met onze bewoners. De sfeer was heel ontspannen. We hebben veel gelachen en daardoor was het heel erg gezellig’’, aldus Petra.

Het was niet alleen voor de bewoners een bijzondere dag. Annemieke: ‘’Samen werken op kantoor is toch iets anders dan wat we vandaag deden. Je leert collega’s ook op een andere manier kennen en dat is leuk.’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren