Katern

Veel medailles voor ZV Aquarijn op NK schoonspringen in Eindhoven

Afgelopen weekend werden in de Tongelreep te Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen Schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was zeer succesvol met maar liefst 14 medailles.

In de D-groep (10/11 jarigen) was er goud voor Matthew Hibbert op de 1 meter plank en zilver op de 3 meter. Daan Willemen behaalde op beide onderdelen brons. Bij het synchroonspringen op de 3 meter wonnen de jongens een gouden medaille.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er voor Nica Rakké een 7de plaats op zowel de 1 als de 3 meter. Iris de Heer behaalde op beide onderdelen de finale. Op de 3 meter werd ze 6de en op de 1 meter behaalde ze verrassend het brons.

In de B-groep (14/15 jarigen) maakte Esther Poort haar debuut met een mooie 5de plaats op de 1 meter. Bij de jongens was er een 4de plaats op de 1 meter voor Manuel Oztopçu en brons op de 3 meter. Marien Raatgever werd 4de op de 3 meter en behaalde het brons op de 1 meter. Samen wisten ze naar zilver te springen bij het synchroon op de 3 meter.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er een 4de plaats voor Raziye Rouhbags op de 1 meter. Op de         3 meter was er een verrassende gouden medaille voor Raziye. Ze behaalde tevens de limiet voor het Nationale juniorenteam! Owen Johnston werd 4de op de 1 meter en behaalde een bronzen medaille op de 3 meter.

In de All-in was er zilver voor Kirsten Veltman op de 1 en 3 meter. Tanja van Hassel werd 4de op de 1 meter en Alicia Geurts werd 6de op de 1 meter. Owen en Kirsten sprongen naar goud bij de mixed synchroon wedstrijd op de 3 meter. Dit onderdeel was voor het eerst op een NK.

In het clubklassement werd PSV Eindhoven de winnaar, gevolgd door Joop Stotijn uit Den Haag. Op een mooie 3de plaats eindigde Aquarijn uit Nieuwegein. Er deden 10 clubs mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk