Medailles voor Aquarijn op NK schoonspringen

Op 27, 28 en 29 mei werden in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein deed met maar liefst elf deelnemers mee aan het toernooi. Een ploeg bestaande uit ervaren springers maar ook nieuwkomers zorgden voor maar liefst 13 medailles waaronder: vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons. Door al deze medailles wisten de schoonspringers uit Nieuwegein de derde plaats te behalen in het clubklassement dat gewonnen werd door PSV uit Eindhoven.

In de D-groep (11 jaar en jonger) was er voor de pas 9-jarige Csilla van Os (ze was de jongste deelnemer aan dit kampioenschap) een mooie 6de plaats op de 1 meter plank. Iris de Heer werd 7de en Nica Rakké 8ste. Bij de jongens op de 1 meter was er goud voor Matthew Hibbert. Mathhew debuteert op dit niveau en dan gelijk een gouden medaille. Voor Daan Willemen was er zilver. Op de 3 meter scoorde Iris een mooi persoonlijk record en werd ze 5de. Nica Rakké werd 6de. De jongens wisten nogmaals een medaille te halen, zilver voor Daan en brons voor Matthew.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er een zilveren medaille voor Marien Raatgever op de 1 meter. Op de 3 meter werd hij 4de. In de B-groep (14/15 jarigen) was er voor Manuel Oztopcu brons op de 1 en 3 meter. In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er voor Owen Johnston een 5de plaats op de 1 meter. Raziye Roughbags wist met een goede serie sprongen de gouden medaille te behalen op de 1 en 3 meter. Ze scoorde op de 3 meter de punten voor plaatsing in het Nationale Juniorenteam.

Bij de senioren was er een 6de plaats voor Tanja van Hassel op de 1 meter. Daphne Wils maakte haar debuut in deze sterke categorie. Op de 1 meter werd ze 4de, op de 3 meter behaalde ze het brons. Daphne behaalde met dit goede resultaat een plaats in het Nationale Seniorenteam.

Bij het synchroonspringen wist Aquarijn nog meer medailles in de wacht te slepen. Het duo Nica Rakké en Csilla van Os behaalde brons. Zilver was er voor Manuel Oztopuc en Marien Raatgever. En verrassend goud was er voor Matthew Hibbert en Daan Willemen. Raziye Roughbags behaalde met Renske Lanen (van PSV Eindhoven) ook een gouden medaille.