Maximumsnelheid A2/A12 Nieuwegein niet verhoogd

Eind maart heeft het rijk aan de gemeente Nieuwegein gemeld dat de maximumsnelheid op de A12 en de A2 ten noorden van de aansluiting Nieuwegein/IJsselstein niet zal wijzigen. Die blijft 80/100 km/uur. Voor het deel van de A2 ten zuiden hiervan en het Nieuwegeinse deel van de A27 wordt wel een verhoging ingevoerd: in de avond en nacht gaat hier 130 km/u gelden.

Wethouder Hans Reusch: ‘Het is goed om te horen dat in ieder geval voor het grootste deel van de snelwegen rond Nieuwegein de huidige maximumsnelheid gehandhaafd blijft. Deze maatregel zou voor het leefmilieu van de Nieuwegeiners zeer onwenselijk zijn! Tenzij gelijktijdig maatregelen zouden worden getroffen om de negatieve gevolgen voor geluid en lucht te compenseren.’ De Tweede Kamer was uiteindelijk niet bereid om dit soort extra investeringen te doen, waarna de minister haar plannen heeft moeten bijstellen.

Nieuwegein heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu eind voor jaar schriftelijk verzocht om de huidige maximumsnelheid op de snelwegen rond Nieuwegein te handhaven. Dit naar aanleiding van het besluit van de minister in november 2011 om de maximumsnelheid op een groot deel van de Nederlandse snelwegen te willen verhogen. De gemeenteraad heeft naar aanleiding hiervan een motie aangenomen, waarin zij haar zorgen uitte over de gevolgen hiervan voor geluid en lucht. Aanvullend werd het college verzocht er bij de minister op aan te dringen de huidige maximumsnelheid op de snelwegen rond Nieuwegein te handhaven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk