Mauritsschool start nieuwe schooljaar in verbondenheid

De kinderen van de Mauritsschool in de wijk Zandveld hebben een spectaculaire start van het nieuwe schooljaar beleefd. Met elkaar verbonden door kleurige linten en toegejuicht door ouders en leerkrachten ging iedere groep de school in om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Het verbindende thema van dit schooljaar is “Samen staan we sterk.” De Mauritsschool besteedt elk jaar veel aandacht aan een goede sfeer op school. Sinds enige jaren is de school een zogenaamde Vreedzame School. Dat houdt in dat de klas en de school worden beschouwd als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen.

Op 2 september startte dit jaar het nieuwe schooljaar. Voor de kinderen van de Mauritsschool was er een gezellige ontvangst op het plein van de school. De kinderen werden verwelkomd met muziek op een met vlaggetjes versierd schoolplein. Ook veel ouders waren bij deze ontvangst aanwezig.
Voordat de school begon, sprak de directeur de kinderen en ouders toe, waarbij hij benadrukte dat een goede sfeer en mooie schoolresultaten alleen behaald kunnen worden als iedereen er samen voor wil gaan. Het thema van dit schooljaar is dan ook: “Samen staan we sterk”.

Na deze toespraak was het tijd om met de lessen te beginnen. Om de verbondenheid met elkaar tot uitdrukking te brengen was er voor elke groep een kleurig lint, dat alle kinderen mochten vasthouden. Door een haag die door ouders werd gevormd, liepen zij zo achter hun leerkracht aan de school in. De ouders juichten de kinderen toe, die hiermee een spectaculair begin van hun nieuwe jaar meemaakten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren