Mauritsschool gaat wandelen voor water

Dinsdag 24 maart is het dan zover: de ‘Mauritsschool’ gaat wandelen voor water. Zo’n veertig leerlingen van de twee hoogste groepen van de school zullen die ochtend zes kilometer gaan lopen met zes liter water (vier petflessen) in de aangeboden rugzakken. Zo kunnen zij kennis maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in landen waar schoon drinkwater niet de gewoonste zaak van de wereld is.

De deelnemers aan deze tocht laten zich sponsoren door ouders, familie, vrienden en buren. Ook zijn zij al actief met het inzamelen van statiegeldflessen, om hierdoor extra inkomsten te krijgen. Notaris Marco Sutter zal om 11.30 uur het startsein geven. De tocht voert hen vervolgens vanaf de school naar de Beatrixsluis en via de Lekdijk en Vreeswijk weer terug naar school, waar zij het meegesjouwde water kunnen lozen.

Het doel van deze, door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde sponsortocht is kinderen bewust maken van het belang van schoon drinkwater, goede toiletten en voorlichting hierover.

De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede komen aan de ‘Max Foundation’. De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren