Matthijs van der Poel vijfde op Nederlandse Wiskunde Olympiade

Op vrijdag 7 november heeft Matthijs van der Poel uit klas 2 Gymnasium van het Oosterlicht College Nieuwegein de vijfde prijs gewonnen tijdens de Nederlandse Wiskunde Olympiade. De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een wedstrijd voor middelbare scholieren met belangstelling voor wiskunde. De speelse maar uitdagende opgaven testen de deelnemers op creativiteit en wiskundig inzicht.

Het Oosterlicht College: ‘Het is heel bijzonder dat een tweedeklasser wint in de categorie klas 4 en lager. De andere categorieën zijn klas 5 en klas 6. Er zijn vijftien prijzen, variërend tussen de 50 en 250 euro, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Tijdens de prijsuitreiking hield oud-SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan een boeiend verhaal over de rol van wiskunde in zijn leven.’

Nog diezelfde week is Matthijs meegegaan op wiskundekamp. Het is een eerste training voor een mogelijke volgende internationale wiskundewedstrijd. ‘Wie weet gaat hij komend jaar naar Luxemburg of Thailand’ aldus het Oosterlicht College.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk