MaSmarkt goed bezocht

Donderdag 8 juni jl. organiseerden de stagemakelaars van MOvactor weer een MaSmarkt. Deze markt is speciaal georganiseerd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs uit de gemeentes Nieuwegein, IJsselstein en Vianen die in het nieuwe schooljaar 2017/2018 Maatschappelijke Stage gaan lopen.

Ruim 200 leerlingen, veelal begeleid door een ouder, zijn langs kramen van de 20 aanwezige vrijwilligersorganisaties gegaan om zich te oriënteren welke mogelijkheden er zijn op het gebied van vrijwilligerswerk. De MaSmarkt werd gehouden in Buurtplein Zuid.

Annemiek Postma, projectleider en stagemakelaar Maatschappelijke Stage: “Het was wederom een groot succes. Doordat er 5 organisaties meer waren dan vorig jaar, konden de leerlingen zich nog beter een beeld vormen van de mogelijkheden. Stage lopen bij een sportvereniging, een zorginstelling, een bouwspeeltuin, een politieke partij, een bibliotheek of bij een Popfestival; er is voor iedereen wel iets wat aansluit bij wat hij of zij leuk vindt. En dat is belangrijk. Naast nuttig moet de MaS vooral ook leuk zijn. Alleen dan blijft een leerling mogelijk als vrijwilliger hangen bij een organisatie.”

Voor meer informatie over de maatschappelijke stage kunt u kijken op de website van de organisatie.

Carin van Meegen, vrijwilliger bij Dorpshuis Fort Vreeswijk richt haar kraam in.

 

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren