Markten in Nieuwegein zelfstandig verder

Op zaterdag 7 maart was de overdracht van de markten in Nieuwegein. Deze markten die onder verantwoordelijkheid stonden van de gemeente Nieuwegein, zijn per 1 januari 2015 zelfstandig onder de naam “De Markt van Morgen”. Wethouder Johan Gadella heeft de “sleutel” overdagen aan de voorzitter van de nieuwe stichting de heer P. Vermeij.

Een bruisende en levendige markt met tevreden consumenten. Dat is het ideale plaatje voor de consument, de marktondernemers en de gemeenten Nieuwegein waar de markten plaats vinden. ‘De Markt van Morgen’ heeft dit als doel, maar dan wel op een eigentijdse wijze. Ofwel: de ondernemers organiseren de markt zelf en de gemeenten faciliteert hen hierin.

De ondernemers en de gemeenten bepalen zelf hoe dit gebeurt. Juist in tijden dat gemeenten kritisch kijken naar kerntaken en uitgaven, biedt dit voor deze overheid tal van mogelijkheden. De markt op afstand geeft de marktkooplieden kans om te ondernemen en de gemeente kan zich richten op haar kerntaken.

De gemeente gaat over de plaats en de tijden van de weekmarkten in Nieuwegein. Op dit moment is er :

  • een dinsdagmarkt op 10.00 tot 16.00 uur Muntplein van tot uur
  • een donderdagmarkt in Vreeswijk van12.00 tot 17.00 tot uur
  • een zaterdagmarkt op parkeerterrein P-West van 09.00 tot 16.00 uur

    De invulling van de marktplaatsen gebeurt door de marktkooplieden zelf. Ze hebben hiervoor een Stichting opgericht en een marktmanager (“marktmeester”) aangesteld. Marktkooplieden, die een plekje willen op één van deze markten kunnen contact opnemen met deze marktmanager via de mail marktmanagersnh@gmail.com.

  • Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

    Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren