Katern

Buitenland Buitenkans op het Cals College

Steeds meer middelbare scholieren willen zich verder ontwikkelen op internationaal vlak. Bijvoorbeeld door het volgen van een vervolgstudie in het buitenland of het doen van vrijwilligerswerk. Er is dan ook veel behoefte aan informatie over de mogelijkheden. Scholen en vooral ook organisaties spelen steeds meer in op deze groeiende vraag naar informatie.

Op dinsdag 25 november 2014 van 19.30 uur tot 21.30 uur wordt de informatiemarkt Buitenland Buitenkans voor middelbare scholieren in de regio Utrecht georganiseerd. Dit jaar ligt de organisatie wederom in handen van het internationaal georiënteerde Cals College Nieuwegein.

Op 25 november zijn 23 organisaties aanwezig. Het aanbod is dit jaar weer zeer divers en de leerlingen kunnen hun vragen stellen over het geheel of gedeeltelijk voortzetten van de studie in het buitenland. Maar vrijwilligerswerk in het buitenland, talencursussen volgen of een jaartje backpacken behoren ook tot de mogelijkheden. De wereld ligt open voor al deze studenten in de dop!

Een van de leerlingen: “Door deze beurs heb ik besloten om na mijn examen een jaar in het buitenland te gaan studeren.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk