Markante Vreeswijker Dick Zijlstra overleden

Op zondag 17 mei jl. is de markante Vreeswijker Dick Zijlstra overleden. Bij zijn afscheid op vrijdag 22 mei stonden de kades in Vreeswijk vol om Dick een goede laatste reis te wensen. Zijn laatste vaartocht, aan boord van de Lumey. ‘Indrukwekkend en ontroerend’ zo laten vrienden en familie weten.

Door al zijn maatschappelijke activiteiten was Dick bij veel Nieuwegeiners bekend. Met zijn passie voor schepen en Vreeswijk heeft Dick geijverd voor het behoud van de Museumwerf. Daarna was hij de havenmeester van de Museumhaven Vreeswijk, de brugwachter en de voorman van de Vreeswijkse Sluizendagen en Vreeswijk Vol Vaart.

Eerder was hij de 1ste welzijnswerker in Nieuwegein, initiatiefnemer van het ruilsysteem LETS, mede-oprichter van het Gemeenschappelijk Wonen-project in de Fokkesteeg en voorzitter van het Wijkplatform Vreeswijk.

Dankzij de inzet van de Vreeswijkse vrijwilligers verliep de samenkomst langs het water volgens de ‘Corona’- voorschriften. Dick Zijlstra is 77 jaar geworden.

Dick Zijlstra

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren