Markant schip naar Nieuwegein

De bijzondere klipper ‘Vertrouwen’ heeft zaterdagmorgen de Utrechtse wateren verlaten. Het schip lag al tientallen jaren aan de Kanaalweg, tegenover De Munt, maar heeft een opknapbeurt nodig en ligt momenteel in Vreeswijk bij de Museumwerf. Het schip niet meer terugkeren naar Utrecht.

De ‘Vertrouwen’ werd in 1889 gebouwd en lag sinds 1964 als woonboot in Utrecht omdat de schipper brugwachter werd van de Krügerbrug (nu Sowetobrug). Het schip is waarschijnlijk de enige in Nederland met de originele houten roef en heeft een vrijwel gaaf interieur.

Veel van haar geschiedenis is bekend, doordat herinneringen en verhalen zijn opgetekend, historische foto’s bewaard zijn gebleven en ook grote delen van de boekhouding zijn geconserveerd.

Afgelopen zaterdagochtend werd de oude motor gestart die al 50 jaar niet gedraaid heeft en dat verliep zonder veel problemen. Het schip zal worden opgeknapt op de Museumwerf in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren