Margrietschool maakt vlindertuintje

Leerlingen van de Prinses Margrietschool hebben vorige week vlinderstruiken geplant voor hun vlindertuin. In de leerlingenraad was al eerder gesproken over de prikkelstruiken die de kinderen wilden laten verwijderen. Toen de school voor € 100,– struiken en planten mocht uitzoeken, omdat ze in het najaar meededen met de, door de gemeente Nieuwegein georganiseerde, actie “Groene voetstappen”, was de keus snel gemaakt.
Joey en Noah bespraken de plannen van de leerlingenraad met juf Bea, die de planten bestelde. Tijdens een mooie voorjaarsdag deze week gingen kinderen van groep 5 met tuingereedschap aan de slag om de planten in de grond te doen. Later dit voorjaar zal de school meedoen met het project “Vlinders kweken”. De kinderen hopen dat er dan veel vlinders afkomen op de vlinderstruiken in hun eigen tuintje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren