Mantelzorg komende jaren vol in de aandacht

Als dank aan alle mantelzorgers heeft de gemeente onlangs extra aandacht aan deze groep besteed tijdens de Dag van de Mantelzorg. Daarbij kregen alle mantelzorgers een verwenarrangement aangeboden. Dat bestond uit een gratis abonnement van drie maanden bij de Bibliotheek met een thuisbrengservice van boeken, een lunchbon voor FAIRS van MOvactor voor twee personen en een theaterbon voor twee personen voor de voorstelling van Hester Macrander.

Nieuwegein zet de komende jaren in op uitbreiding van de ondersteuning voor mantelzorgers waaronder de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen. Dit wordt ook wel respijtzorg genoemd. Ook de proef met de mantelzorgmakelaar en de logeermogelijkheid bij stichting Zorgspectrum wordt voortgezet. Daarnaast wordt er weer een mantelzorgwaarderingsactie tot stand gebracht. Tot slot wordt er samen met stichting Handje Helpen (www.handjehelpen.nl) in 2016 en 2017 meegewerkt aan het project Netwerkmaatje waarbij mantelzorgers kunnen leren hoe ze het beste gebruik kunnen maken van hun natuurlijke netwerk voor ondersteuning.

Wethouder Hans Adriani: ‘De gemeente vindt de inzet van mantelzorgers van onschatbare waarde . Het aantal mantelzorgers zal de komende jaren alleen nog maar groeien. Mantelzorg vindt altijd zijn oorsprong in de relatie tussen mensen. Dat is mooi, maar ook kwetsbaar. Want als de zorgvraag groeit, kan de zorg voor je naaste de relatie met die naaste onder druk zetten. Er ligt een belangrijke rol voor de gemeente om juist dan ondersteuning te bieden. Daarom is hier blijvende aandacht voor.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk