Mannen (20 en 19) aangehouden voor opblazen brievenbus in Nieuwegein

Twee mannen uit Nieuwegein en Ameide zijn aangehouden voor het opblazen van een brievenbus in Nieuwegein.

Gisterochtend om 08.30 uur ontplofte de brievenbus bij winkelcentrum Galecop. De twee jongens gingen er in een auto vandoor. Een getuige kon het kentekennummer en een signalement van de verdachten doorgeven aan de politie.

De auto met het duo werd niet veel later gevonden bij de Thorbeckepark in de wijk Galecop. De jongens werden aangehouden.

DOORZOEKING
In de auto werd illegaal vuurwerk aangetroffen waarop de politie besloot om het huis van de bestuurder te doorzoeken. Hier werden meerdere dozen met illegaal vuurwerk gevonden. Ook had de eigenaar van het huis veel geld bij zich. Na onderzoek bleek dat dit geld uit een brievenbus kwam.

Dit weekend werden meerdere brievenbussen opgeblazen in Nieuwegein. Of het duo ook hiervoor verantwoordelijk is, wordt nog onderzocht. Het gaat om brievenbussen aan de Reigersbek, de Holterschans, Zomergaarde, Simon de Vliegerhage, het Thorbeckepark, Rembrandthage en de Achillesburg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren