Man pint ruim 5000 euro met gestolen pas van 67-jarige Nieuwegeiner

Met een truc weten criminelen de pinpas en code te stelen. De man die ruim 5000 euro pint staat op bewakingsbeeld.

Bankmedewerker
Het slachtoffer, een man van 67 uit Nieuwegein, wordt gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Er zou wat aan de hand zijn met de bankrekening. Hij krijgt instructies om een aantal handelingen op de random reader te verrichten en via Whatsapp moet hij ook wat gegevens doorgeven.

Bankpas
De bankpas moet hij doorknippen, in een envelop stoppen en – zogenaamd in verband met Corona – onder de deurmat leggen. Even later komt iemand langs om de oude pas op te halen en te verwisselen met een nieuwe.

Pinnen
De man doet wat gevraagd wordt. Na een paar uur kijkt hij of de nieuwe pas onder de mat ligt. Als die er niet ligt, krijgt hij argwaan. Hij checkt internetbankieren en ziet dat er ruim 5000 euro is gepind. Dat geld is opgenomen bij een automaat aan de Schakelstede in Nieuwegein en aan de Roelantdreef in Utrecht.

Signalement van de verdachte
– getinte huid
– normaal postuur
– kort zwart haar, aan de zijkanten opgeschoren
– zwarte baard
– witte of lichtgekleurde jas met V-vormige stiknaden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren