‘Man in camouflagepak’ krijgt nieuw onderzoek

De 46-jarige Nieuwegeiner John S. die op 18 februari j.l. in Nieuwegein meerdere autoruiten insloeg en een agent mishandelde, stond vandaag voor de rechter. De Nieuwegeiner, die rond liep in een camouflagepak, wordt verdacht van poging tot doodslag op een van de agenten.

Het Openbaar Ministerie wilde dat John S. uit Nieuwegein tbs met dwangverpleging kreeg maar daar ging de rechter niet mee in omdat de advocaat van de Nieuwegeiner met een expert kwam opdagen die de rechtbank er van overtuigde dat er nog extra onderzoek nodig is naar S. De deskundigen moeten dus opnieuw onderzoeken welke behandeling het beste is voor de man. Tot die tijd ligt de rechtszaak tegen S. stil. Op 1 juli wordt de zaak hervat.

artikel47014-manincamouflagepakpistool

De Nieuwegeiner was in februari betrokken bij een verkeersruzie op de Sperwerlaan. Hij zou met een stok een autoruit kapot geslagen hebben en zijn weggereden. Kort na het incident kwam een melding dat dezelfde man op het Van Herwijnenplantsoen meerdere auto’s aan het vernielen was.

Agenten zagen de man kort daarop lopen op de Adriaen van Ostadehage in de wijk Galecop. Met een breekijzer sloeg hij een autoruit kapot van een onopvallende politieauto waar een agent in zat. Veel schoolkinderen die net uit school kwamen zagen het gebeuren en renden in paniek weg.

De man luisterde niet naar aanwijzingen en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij sloeg een politieman met het breekijzer voordat hij uiteindelijk kon worden overmeesterd.

In totaal werden zeker tien aangiftes gedaan door mensen van wie de autoruit of de ruit van de woning vernield was. Ook deden vijf agenten aangifte van onder andere poging doodslag en bedreiging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk