Man gewond na aanrijding met tram op de Symfonielaan

Zaterdagavond 13 januari rond 21.50 uur heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de Symfonielaan ter hoogte van de tramovergang bij het NBC Congrescentrum. Een auto botste door nog onbekend oorzaak tegen een tram op die op dat moment passeerde.

De auto werd door de tram in de flank aan de bestuurderskant geraakt, hierdoor kwam de auto tot stilstand op het naastgelegen fietspad. Zowel het tramverkeer als het wegverkeer voor de Symfonielaan is korte tijd afgesloten geweest. Inmiddels is zowel de trambaan als de Symfonielaan weer vrijgegeven voor al het verkeer.

Bij het ongeluk raakte de bestuurder van de auto gewond. Het is onbekend welk letsel de man heeft opgelopen. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis in Utrecht. Zijn medepassagier kon ter plekke worden behandeld. Zowel politie, brandweer en de ambulances waren snel ter plekke om hulp te verlenen. De opgeroepen traumaheli werd afgemeld en kon weer retour naar het VU in Amsterdam.

Eerder was er al sprake van dat de verkeerslichten bij deze overgang niet naar behoren werken. Al geruime tijd is er in Nieuwegein een discussie over de veiligheid van de tramovergangen. In Nieuwegein zijn veel overgangen niet beveiligd met een slagboom waardoor er ernstige ongelukken kunnen gebeuren (en gebeurd zijn). De gemeente Nieuwegein en Regiotram Utrecht hebben eind 2016 samen onderzoek gedaan of de tramovergangen veilig zijn. De tramovergang met de Symfonielaan krijgt als enige een aanpassing.

Het vermoeden bestaat dat de bestuurder nog snel het spoor wilde oversteken terwijl de tram naderde. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Update: Het voertuig zo blijkt, negeerde het rode verkeerslicht en kwam daardoor in botsing met de tram. Eén persoon is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het voertuig is als verdachte gehoord. Tegen de verdachte is proces-verbaal worden opgemaakt. (Foto’s hieronder zijn van de politie Nieuwegein)

2 thoughts on “Man gewond na aanrijding met tram op de Symfonielaan

  1. hessel

    Was er voor het ongeluk al sprake dat de lichten bij de tramovergang niet goed werkten? Zo ja is dit aan de politie gemeld en welke actie is ondernomen?

  2. Erwin

    Zoals op veel plekken worden ook rode lichten bij tramovergangen regelmatig genegeerd. Daar helpt niets tegen. Dure rijles.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren