Man aangehouden op industrieterrein

In de nacht van woensdag 30 november op donderdag 1 december is een man aangehouden, omdat hij in meerdere auto’s inbrekerswerktuig vervoerde. De politie kreeg, omstreeks 3.30 uur, de melding dat beveiligers een automobilist op de Amperebaan hadden aangesproken, omdat hij zijn kentekenplaten had afgeplakt met tape.

Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat het om dezelfde man ging die zij omstreeks 01.00 uur hadden gecontroleerd in Vianen. Toen reed hij echter in een andere personenauto en verklaarde op weg te zijn naar werk op het industrieterrein. De politie constateerde toen geen overtredingen.

Uit onderzoek bleek dat de automobilist, een 61-jarige man uit Nieuwegein, in zijn auto twee betonscharen, diverse rollen tape en zaklampen had liggen. De auto, waarin de agenten hem eerder die avond hadden zien rijden, stond geparkeerd op de Archimedeslaan. In deze auto werden een ijzeren pijp en een mes aangetroffen. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek tegen hem wordt voortgezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk