Man aangehouden

Een 20-jarige inwoner van Nieuwegein is zondag 6 mei omstreeks 04.30 uur aangehouden.De man maakte deel uit van een groep die zich lastig had gedragen in een horecagelegenheid aan de Nedereindseweg. De gewaarschuwde politie trof inmiddels de groep buiten op straat aan. De politie verzocht hen naar huis te gaan. Het merdendeel voldeed hieraan, maar de 20-jarige niet en daagde personen van een andere groep uit om te vechten. Ter voorkoming hiervan, verzocht de politie hem nogmaals weg te gaan. Toen hij daar weer niet aan voldeed, werd hij uiteindelijk aangehouden. Echter de groep waar hij deel van uitmaakte, keerde hierop ook terug.De politie hanteerde de korte wapenstok en zette een politiehond in om de Nieuwegeiner de politieauto in te krijgen waarna hij naar het politie bureau werd gebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal. Klik hier voor meer politieberichten uit Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Man aangehouden

Op woensdag 27 november is een man voor bedreiging en mishandeling aangehouden.

Rond 14.20 uur stopte een 38-jarige automobilist uit IJsselstein op de Utrechtseweg achter een auto die voor hem voor het rode verkeerslicht stilstond. Hij zag dat een hem bekende man uit de auto stapte en naar hem toeliep. De 38-jarige man werd door de man uitgescholden, beetgepakt en geslagen. Vervolgens toonde de verdachte dat hij een vuurwapen in zijn broeksband droeg. Op dat moment kwam een vrachtwagenchauffeur naar hen toelopen, waarna de verdachte in zijn auto stapte en wegreed. De politie werd daarop gewaarschuwd.

Politiemensen keken naar de auto van de verdachte uit en zagen hem op een gegeven moment rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd op de Zoomstede aangehouden. De verdachte, een 32-jarige man uit IJsselstein, werd in het politiebureau ingesloten. Het vuurwapen werd niet bij hem of in zijn auto aangetroffen. Bij een onderzoek in zijn woning werd ook geen vuurwapen gevonden. Wel trof de politie in de berging van de woning een motorfiets aan die in 2001 bleek te zijn gestolen. De motor is in beslag genomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk