Maak kennis met Rotary Nieuwegein tijdens ‘100 jaar Rotary’ en ‘Nieuwegein Schoon’

Zondag 26 maart aanstaande viert Rotary Nieuwegein het feit dat de Rotary 100 jaar bestaat. In dat kader organiseren de leden een schoonmaak actie in Nieuwegein waaraan iedereen kan deelnemen.

‘We leggen een route af door Nieuwegein vanaf de grens met IJsselstein naar de grens met Houten. Onderweg verzamelen we zwerfvuil. We nodigen iedereen uit om mee te doen aan deze actie en daarmee onze stad weer een stuk schoner te maken’ aldus Jeroen Graafland van de Rotary in Nieuwegein.

Deelnemers kunnen vanaf 10.00 uur starten op één van de startpunten waar leden van de Rotary materiaal beschikbaar hebben klaarstaan om zwerfvuil op te ruimen (helaas maar in beperkte hoeveelheid) of je start gewoon vanaf je huisadres met een vuilniszak en handschoenen.

Via een zelf gekozen route (waarvan je verwacht dat er veel zwerfvuil te vinden is) loop je naar de route die we afleggen met de grote kar waarin je het zwerfafval kwijt kunt. Zie routekaartje hieronder met daarop de tijden waarop de kar er ongeveer is. Daarna wandel je weer lekker naar huis of naar een activiteit van de Dag van de Vaart.

Kennismaken met Rotary Club Nieuwegein
De Rotary club Nieuwegein nodigt ook iedereen uit tijdens de landelijke Week van de Open Clubbijeenkomsten. Deze wordt al gehouden op donderdag 23 maart aanstaande. Met deze Open Clubbijeenkomst willen de leden mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Rotary.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Wij zetten ons in voor goede doelen in Nieuwegein, maar ook ver daarbuiten’ aldus Graafland.

Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotary Clubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken.

Graafland: ‘We wisselen onze professionele kennis uit, vertellen over ons vak en luisteren naar interessante en veelzijdige presentaties tijdens onze clubbijeenkomsten. Op het persoonlijke vlak zijn we een waardevol klankbord voor elkaar. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven.’

De Open Clubbijeenkomst wordt gehouden in Brasserie het Raadhuis aan het Raadhuisplein 1 in Nieuwegein. De ontvangst is om 18.00 uur. Graafland: ‘We laten je graag kennismaken met Rotary en hebben daarnaast ook een interessante spreker Bart Deege gevonden die een presentatie zal geven over de Medical Drone Service St. Antonius Ziekenhuis. De bijeenkomst is om 20.00 uur afgelopen.’  Aanmelden kan op de website van de Rotary.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk