Maak kans op een buurtfeest met de Buurt Battle

Zwerfafval staat bij veel inwoners in de top drie van de grootste ergernissen. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu. Daarom gaat de gemeente Nieuwegein, samen met de Stichting de Schone Stad en de inwoners aan de slag om het zwerfafval aan te pakken. Vanaf 16 augustus kunt u via deze website een cleanup-pakket aanvragen. Met de opruimommetjeskaart in huis doet u mee met de buurt battle: een wedstrijd tussen de buurten in Nieuwegein. De buurt die het actiefst meedoet, wordt beloond met een gezellig buurtfeest.

Het doel van de Buurt Battle is het zwerfafval in straten en parken op te ruimen en meer inwoners te werven als ZwerfAfvalPakker (ZAP’per). Een schone leefomgeving is prettig. Vindt u dit belangrijk en wilt u meedoen? Vraag dan een cleanup-pakket aan en haal ‘m op bij de gemeentewerf aan de Utrechthaven 1.

In de opruimommetjeskaart in het pakket zitten ook tips van inwoners. Dit zijn plekken die wat extra liefde verdienen omdat er vaak zwerfafval rondslingert. Maakt u foto’s en filmpjes tijdens uw ommetjes dan kunt u die sturen in een privéberichtje naar @gem_nieuwegein op Instagram of nieuwegein@jouwschonestad.nl. Met uw foto’s en filmpjes scoort u punten voor de hele buurt.

Cleanup-pakket
Bent u er als één van de eersten bij dan krijgt u uw cleanup-pakket in een ‘There is no time to waste!’ canvas-tas. Ook leuk: u kunt bij de gemeentewerf grappige ansichtkaarten meepakken om bij uw buren in de brievenbus te doen om ook hen enthousiast te maken. Zo kiest u bijvoorbeeld de kaart ‘Hey buur, ligt er nog wat troep in jouw schuur?’

Winacties
Ook op de socialmediakanalen van de gemeente is veel leuks te vinden. Zo kunt u filmpjes verwachten waarop u kunt zien dat vouchers in de stad verstopt worden. Herkent u de plek en bent u er als eerst bij dan wint u duurzame prijzen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren