Maak een ‘selfie’ of ‘stemfie’ in het stemhokje en stuur die naar onze redactie

Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein zoekt de leukste, apartste, fraaiste of gekste selfie die gemaakt is in het stemhokje binnen Nieuwegein. Maak hem met je mobieltje en stuur die middels WhatsApp naar onze redactie o.v.v. van je naam en op welk stembureau de ‘selfie’ of ‘stemfie’ is gemaakt. Het telefoonnummer hiervoor is: 06-46 13 96 96. Zet dit nummer alvast in je mobiel onder pen.nl want dit telefoonnummer is ook gelijk handig als je later onze redactie van nieuws wilt voorzien met foto’s of video beelden. Ook raadsleden, de wethouders en zelfs de burgemeester mag meedoen.

De leukste, apartste, fraaiste of gekste ‘selfie’ of ‘stemfie’ krijgt een fles heerlijke wijn! Alle ‘selfies’ of ‘stemfies’ zullen op onze website komen te staan bij de uitslag van de verkiezingen die wij vandaag later in de nacht bekend zullen maken. De stembureaus zijn geopend van 07.30 – 21.00 uur. Het voor u dichtstbijzijnde stemlokaal staat op uw stempas.

Over het maken van een ‘selfie’ of ‘stemfie’
Een kiezer mag zelf een foto maken in het stemhokje. Een ‘stemfie’ leidde na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 tot commotie omdat de Kiesraad vond dat het kiesgeheim hierdoor in gevaar zou komen. Bovendien zou een foto als bewijs kunnen gelden als iemand gedwongen wordt ergens op te stemmen. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk nam het advies om de stemfie te verbieden echter niet over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk