Maak een lekkere ‘Vrijheidsmaaltijdsoep’ en deel hem met ons

Normaliter worden op 5 mei in het hele land Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Deze Vrijheidsmaaltijden zorgen voor bijzondere ontmoetingen aan de eettafel en is dé plek voor een goed gesprek over vrijheid. Omdat deze bijeenkomsten dit jaar niet door kunnen gaan is De Digitale Stad Nieuwegein op zoek naar het recept van een maaltijdsoep die wij ieder jaar kunnen gaan serveren als het gerecht tijdens de bevrijdingsdag. Natuurlijk kan ieder jaar een nuance worden aangebracht aan dit gerecht. Een chef-kok zal het ‘verfijnen’ noemen.

Hierboven ons verslag van de eerste keer dat in Nieuwegein een Vrijheidsmaaltijd werd georganiseerd. Dat was in 2019.

Deze maaltijdsoep kan thuis worden gekookt en genuttigd, maar nog veel leuker is het om de soep te delen met een buurtgenoot, familie of vrienden. In verband met Corona kan dat middels Zoom, Teams of binnen met je familie in de bekende ‘bubbel.’ Zo zijn we toch een beetje samen op deze speciale dag!

Doe jij ook mee?
Heb je een lekker, bijzonder recept voor een maaltijdsoep, deel deze dan met ons. Zo kunnen we toch samen onze vrijheid herdenken en vieren. Deel het recept van je soep met een foto van jou en je buurtgenoot. Wij zullen dit recept delen in onze rubriek ‘Koken met PEN’ en delen via onze sociale mediakanalen.

Mail je ons jouw recept voor het ‘Vrijheidsmaaltijdsoep?’ Dan zie je je foto met recept misschien wel terug op De Digitale Stad Nieuwegein. Wij zijn in ieder geval nieuwsgierig en kijken hongerig uit naar het eerste recept. Alles mag gemaild worden naar: redactie@pen.nl. Bent u niet zo creatief en kunt u geen recept bedenken? Klik dan hier voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van dit jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren