Hommeles in de linker berm van de raadszaal

Manuel Sewgobind van GroenLinks Nieuwegein is per direct gestopt met zijn werkzaamheden voor de fractie. Gisteren heeft hij alle werkzaamheden neergelegd als commissielid. Reden voor zijn vertrek is dat Sewgobind vind dat, gelet op de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen, hij op een te lage plaats is te komen staan op de kandidatenlijst. Het bestuur vind dat er democratisch gekozen is tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV), en dat Sewgobind zich daar bij moet neerleggen.

Cora Coster, voorzitter van het bestuur van GroenLinks: ‘Manuel is in de gelegenheid gesteld zijn visie en voorkeur kenbaar te maken, waarbij hij heeft aangegeven dit op de ALV te willen doen. Op het laatste moment besloot hij echter hierbij niet aanwezig te zijn, waardoor er geen open dialoog heeft kunnen plaatsvinden.’

Op de email die hij maandag j.l. heeft verspreid naar een aantal raads- en commissieleden is veel commotie ontstaan. Vandaag gaf het bestuur een verklaring naar de raads- en commissieleden. Wilt u de verklaring lezen? Klik dan op het cameraatje hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk