Luchtballon landt op rotonde in de wijk Galecop

Een luchtballon landde zondagavond rond 20.05 uur midden op een rotonde in de wijk Galecop. De ballon probeerde aanvankelijk op één van de sportvelden van JSV te landen ‘maar door gebrek aan wind is dat niet gelukt’ zegt ballonvaarder Niels Kon van Wiegers Ballonvaarten. ‘Typisch een gevalletje van een goede landing op een verkeerde plek.’ Uiteindelijk kwam de ballon terecht op de Galecopperlaan ter hoogte van van Herman Heijermanshove. Het verkeer ondervond enig hinder door de landing.

Ongeveer 15 personen voeren mee met de ballonvaart. Alle passagiers kwamen ongedeerd uit de mand. De luchtballon steeg op in Utrecht en maakte dus een korte vaart van ongeveer 6 kilometer. Eén van de passagiers laat onze redactie weten dat ze het best angstaanjagend vond. Ze had hoogtevrees en wilde deze overwinnen. Op de vraag of ze over haar hoogtevrees heen was moest ze bekennen dat dat niet gelukt was. De landing op de rotonde trok veel bekijks maar leverde ook veel mooie plaatjes op.

Grondpersoneel en omwonenden hielpen mee om de ballon naar de grond te krijgen

En uitstappen maar

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren