Lucas Batau winnen handbaltoernooi

De jongens van de basisschool de Lucas in Batau zijn Nieuwegeins Handbal Kampioen geworden. Afgelopen woensdag 7 mei j.l. werd door de jongens het team van Vroonestein met 2 – 0 in de finale verslagen. De jongens (die ook al tweede van Nieuwegein werden op het recente Schoolvoetbal toernooi) strijden nu in Breukelen om het Provinciale, Utrechts Kampioenschap. Mochten de jongens en de meisjes uit Nieuwegein in Breukelen winnen, dan volgt het Nederlands Kampioenschap. De meisjes van de Lucas Batau haalde de finale net niet.

Het team van de jongens, bestaande uit: Glenn, Tim van C, Stefan, Rick, Yassin, Xuan-qui, Ruben, Quinn, Joël, Pieter, Mike, Levi, Michael, Xaeviean, Tim K, zal woensdag 14 mei aanstaande spelen tegen de scholieren van de Willibrordus uit Breukelen, ‘t Palet uit Leusden en de van Amerongenschool uit Bunschoten.

Update d.d. 15-05-2014: Lucas Batau uit Nieuwegein is heel knap derde van de provincie Utrecht geworden tijdens het schoolhandbaltoernooi in Breukelen. De kampioen van Nieuwegein kwam één doelpunt tekort voor de eerste plaats en daarmee deelname aan het Nederlands kampioenschap. Tegen de Utrechts regiokampioen ‘t Palet uit Leusden werd met 4-4 gelijk gespeeld.

De derde plaats is des te knapper omdat de jongens uit groep 8 maar één echte handballer in de klas hebben, uitblinker Glenn. De sportieve Lucas Batau jongens werden vorige maand ook al tweede tijdens het Nieuwegeins voetbalkampioenschap.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk