Lokale dansscholen laten schooljeugd in Nieuwegein swingen!

Maar liefst 100 kennismakingslessen, verdeeld over 23 scholen met als resultaat 3.139 enthousiaste bovenbouwleerlingen. Dat is in een notendop het resultaat van het kennismakingsprogramma ‘dans’ dat vanuit het project Sportieve School namens Sport ID en gemeente Nieuwegein georganiseerd is.

Het enthousiasme op beide dansscholen over het doorlopen traject, is groot. Anouk van Aubel, eigenaresse Beatz Dance Studio, is enthousiast: “Op deze wijze hebben we veel kinderen in beweging gebracht met elkaar, en warm gemaakt om te gaan dansen. Wij vonden het een succes en kijken uit naar een vervolg van dit project.”

Maar ook de kinderen zelf zijn enthousiast. Niet alleen de meisjes gingen los op de aanstekelijke beats, ook de jongens konden de aangeleerde stoere moves wel waarderen. “Dansen is niet alleen leuk, maar geeft je ook nog eens energie door de leuke muziek die er tijdens de les gedraaid werd”, aldus ook een leerkracht van groep 6.

Mogelijk vervolg
De komende weken wordt er gekeken naar een mogelijk vervolg. Sander Tuitel, projectleider Sportieve School: “Voor 2017 hebben we ook een mooi programma met sportaanbieders klaar liggen. Samen met deze sportaanbieders laten we kinderen al vroeg kennis maken met het sportaanbod in Nieuwegein. Op deze wijze willen we kinderen structureel aan het bewegen krijgen en ze meegeven dat sporten een natuurlijk onderdeel is van een gezonde toekomst.”

Het programma werd door de twee dansstudio’s feestelijk afgesloten met twee spetterende dansoptredens voor alle deelnemende scholen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk