Loempia’s uit de oven

Goed gevulde loempia’s uit de oven.
Nodig voor ongeveer 10 loempia’s:
250 gram kipfilet
1 Spaanse peper
2 teentjes knoflook
1 zak nasigroenten of bamigroenten
1 bakje taugé
200 gram mihoen
150 gram ham blokjes
200 gram garnalen
1 eetlepel groene curry pasta
Scheutje zoete sojasaus
Scheutje vissaus
Sesamzaadjes
Olie
Water
Bloem
1 pak grote loempia vellen

De loempia vellen ontdooien.

De mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.

In weinig olie de klein gesneden kip 5 minuten bakken, dan de curry pasta erbij met een kwart glas water, daarbij de gehakte rode peper ,gekneusde knoflook, garnalen, ham blokjes, nasigroenten ,sojasaus, en vissaus.

Alles nog 5 minuten stoven tot de kip gaar is, afbinden met een klein beetje bloem.

Als laatste de gekookte mihoen en tauge erbij, goed mengen.

Een loempia vel op de werkbank leggen, als een ruit.
Voor het midden wat vulling leggen, dan de zijkanten van het vel naar binnen vouwen.

De loempia laat zich nu makkelijk rollen, de bovenste punt insmeren met wat olie en strak dicht vouwen.
Dit herhalen tot alle vulling op is.

Als laatste de bovenkant van de loempia’s licht inkwasten met olie en daarover sesam zaadjes strooien.

De oven voorverwarmen op 180 graden en de loempia’s op een bakplaat en bakpapier ongeveer 20 minuten bakken.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk