Lions hebben inmiddels 30,9 kg oud geld opgehaald in Nieuwegein

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza zamelen de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld in voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden. Onlangs leegde Ellen Sikkes weer de geldzuil en maar liefst 13,1kg oud geld kon zij bijschrijven aan het totaal van 17,8 kg die eerder waren opgehaald. In totaal is dus nu al 30,9 kg oud geld opgehaald!

Ellen Sikkes van de Lionsclub: ‘In totaal 30.9kg. Een prima resultaat. Onlangs vroeg iemand op de sport of ik bij AH op Cityplaza de Jackpot had gewonnen. Zij had mij de box zien legen en zag toen pas dat dit een activiteit van de Lions was. Ik heb haar gelijk verteld dat zij maar eens naar pen.nl moet kijken. Wij zijn nog lang niet klaar. Wij blijven hopen dat er nog veel mensen hun oud en vreemd geld blijven schenken voor de actie: ‘Fight for Sight. Begin dit jaar ontving ik een kaart uit Nepal. Nepal, een land waar ‘Fight for Sight’, dankzij uw bijdragen al jaren actief is. Dat uw betekent dat al die mensen die iets gedeponeerd hebben in de box bij AH Cityplaza zorgen dat deze mensen were beter gaan zien en een toekomst hebben.’

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Bij de zuil liggen folders die een toelichting geven over wat er gebeurt met uw oud en vreemd geld.

Elke € 10,- wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15,-. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in arme derde wereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar € 30,-. Het beleid is dat de Lions met oogklinieken aldaar afspreken dat ze een rijke blinde voor een staaroperatie € 45,- vragen. Ze houden daar € 15,- van over. Met bijdrage van de Lions van € 15,- heeft de kliniek dan weer € 30,- om een arme blinde gratis te opereren.

De actie oud en vreemd geld voor staaroperaties heeft afgelopen verenigingsjaar € 60.000 opgebracht. De verwachting is dat deze actie voor de Stichting Lions Werkgroep Blinden in het jubileumjaar ‘100 jaar Lions’, € 100.000,- zal opbrengen (en in totaal sinds de start een half miljoen).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk