Line-up voor Geinbeat compleet met o.a. Bettie Serveert, Tusky en Tape Toy

Op 29 juni vindt alweer de 27ste editie van het jaarlijkse popfestival Geinbeat plaats, net als vorig jaar op het terrein van Rugby Club Nieuwegein op Sportpark Galecop. Met een geweldige line-up en een intieme sfeer belooft het opnieuw een mooi feest te worden. De ticketverkoop voor Geinbeat 2024 is gestart. Een kaartje kost € 7,50.

Op zaterdag 29 juni van 13.00 uur tot 23.30 uur kunnen kaarthouders komen dansen bij de verschillende acts, verspreid over twee podia, en genieten van de gezellige en intieme sfeer waar Geinbeat bekend om staat. Liefhebbers kunnen genieten van onder andere indiepop, energieke rock, postpunk en opkomend talent.

Daarnaast kunnen jong en oud zich vermaken bij de sport- en kunstactiviteiten. Behalve geweldige optredens biedt het festivalterrein een uitgebreid aanbod aan heerlijk eten en drinken.

Qua variatie schiet de line-up van het festival dit jaar niets tekort. Op het Geinbeat podium schittert dit jaar indierockband Bettie Serveert. Deze Arnhemse band viel met hun debuutalbum in de jaren 90 goed in de smaak bij niet alleen het Nederlandse publiek, maar ook het Britse en Amerikaanse. Punkrockgroep Tusky, doorgewinterd in festivalperformance door heel Europa, komt het publiek omverblazen met twaalf kersverse nieuwe nummers. Bowl en Thames vertegenwoordigen het postpunk genre, gewapend met uitdagende gitaarriffs, energiek drumwerk en teksten uit het hart. Vastbesloten om hun sleur te doorbreken, staat rock-gezelschap Tricklebolt op het podium met hun ambitieuze nieuwe plaat Honey From The Sky onder de arm. Kortom: veel modern geluid, met ruimte voor de klassieke tonen.

Traditiegetrouw staat er ook op het tweede podium in het Akoesti Café veel talent, zowel opkomend als gevestigd. Classic Water biedt met hun introspectieve folksound een oase van rust en vocalen die aanvoelen als flueel. Voor de afwisseling kan men vervolgens luisteren naar Tape Toy. De poppy grungegroep brengt op speelse wijze levensproblematiek aan het licht en won daarvoor in 2017 de Amsterdamse Popprijs. Akoesti Café verschaft deze ruimte in samenwerking met het festival, dat geheel georganiseerd wordt door een vrijwilligersteam.

“We zijn enorm trots op de line-up van dit jaar. Het is een mix van gevestigde namen en opkomend talent, precies wat Geinbeat zo bijzonder maakt”, zegt Karin Ansing, programmeur bij Geinbeat. “We kijken ernaar uit om iedereen weer te zien op ons mooie festival, waar naast muziek nog veel meer te beleven valt!”

Martin Koot van AkoestiCafé, voegt toe: “De AkoestiCafé tent is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van het hoofdpodium. De intieme sfeer en optredens zorgen voor een unieke festivalervaring. We hebben weer fantastische acts klaarstaan die het publiek zeker zullen verrassen.”

Over Geinbeat
Geinbeat is een jaarlijks muziekfestival georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het festival vindt plaats op het terrein van Rugby Club Nieuwegein, net buiten de ring van Utrecht. Eerdere edities optredens van onder andere John Coffey, Kensington, Trockener Kecks, Triggerfinger, DeWolff, Jett Rebel, Danny Vera, Rondé, Spinvis, en Personal Trainer. Geinbeat biedt een complete festivalervaring aan de rand van Utrecht, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk