Lijfstyleweek om Nieuwegeiner te laten bewegen

Huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers in Nieuwegein hebben zich verenigd om de inwoners nog fitter te krijgen. Tijdens de Lijfstyleweek worden er bij gezondheidscentrum EMC activiteiten georganiseerd om vooral de ouderen fit en in beweging te krijgen.

Zo was er eerder deze week al een dieetworkshop, een inloopspreekuur valpreventie en een medicijnencheck. Donderdag werd een wandeling door de wijk georganiseerd en de organisatie had een fietsroute uitgestippeld.

Een buurtwandeling is volgens de gemeente een sportieve manier om kennis te maken met meer beweging. De gemeente heeft buurtsportcoaches aangewezen om mensen van de bank te krijgen. Ze willen namelijk vaak wel sporten, maar bij een sportvereniging gaan is net een brug te ver.

De wandeling en worden sinds kort elke week georganiseerd. Er zijn nu drie groepen, ze vertrekken vanuit Fort Jutphaas, Kerkveld en bij het Muntplein. Wie de volgende keer ook wil wandelen, kan zich aanmelden bij de buurtsportcoach of via de website van de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren