Lijfstyleweek in Nieuwegein van start

In de week van zaterdag 16 september tot en met zondag 24 september barst de Lijfstyleweek in Nieuwegein los. Een week vol activiteiten op het gebied van ontspanning, cultuur, bewegen, eten en nog veel meer. Een unieke week waarin Nieuwegeinse organisaties allerlei activiteiten organiseren voor alle inwoners van Nieuwegein, van jong tot oud! Kijk voor het programma op nieuwegeingezond.nu.

Wethouder Hans Adriani: “Iedereen weet dat je van gezonde voeding, bewegen en ontspanning een langere levensverwachting hebt. Desondanks laten wij ons vaak in de waan van de dag leiden door wat er op ons afkomt. Het uurtje sporten schiet er al snel bij in. Zo ook de rust en de aandacht om even een gezonde maaltijd te maken en deze met je gezin te delen. Tijdens de Lijfstyleweek staat Nieuwegein een week lang stil bij de lichamelijk én geestelijke gezondheid. Dit jaar staat de week in het thema van Veerkracht en Bloei. Een mooi gekozen thema dat aangeeft dat de gezondheid niet alleen draait om gezond eten en bewegen, maar vooral ook om goed in je vel zitten. Dat je wordt uitgedaagd door de dingen waar je blij van wordt en energie van krijgt. Ik hoop dat Nieuwegeiners elkaar in deze week kunnen inspireren en motiveren. Dat ze zich fitter, sterker en gelukkiger gaan voelen. Want gelukkige en gezonde mensen leven langer.”

Diverse activiteiten
In de bibliotheek is er bijvoorbeeld de workshop Het blije brein. Met dit keer als thema: train je brein, hersengymnastiek voor senioren om mentaal fit te blijven. Ook vindt er een ouder-kindochtend XXL plaats voor alle ouders met kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Tijdens die ochtend kunnen mama’s en papa’s gezonde hapjes maken met de kleintjes, aan yoga doen en naar een voorlezer van de bibliotheek luisteren.

Lijfstyle-netwerk
De Lijfstyleweek wordt georganiseerd door het Lijfstyle-netwerk Nieuwegein. Dit netwerk van bibliotheek, gezondheidscentra, welzijnsorganisatie MOvactor, GGD en SportID ondersteunt Nieuwegeiners om aan een gezonde leefstijl te werken en laat ze zien hoe ze door kleine dingen op te pakken in het dagelijks leven, uit kunnen groeien tot een veerkachtiger persoon.

Onze fotograaf Wouter Haring maakte zaterdag 16 september onderstaande foto’s van de eerste dag van de Lijfstyleweek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren