Airbrush/ Graffiti kunstenaar Mark Beerepoot fleurt PI Nieuwegein op

Al geruime tijd is PI Nieuwegein bezig met het optimaliseren van het leefklimaat in de inrichting. Zo is er in het gehele pand al veel veranderd qua inrichting en kleuren. Vanuit dit gedachtegoed ontstond een plan voor de bezoekersgang, een lange gang waar bezoekers doorheen lopen onderweg naar de bezoekzaal.

Mark Beerepoot aan het werk in de PI in Nieuwegein

Gedacht werd om Airbrush/ Graffiti kunstenaar Mark Beerepoot (38) hiervoor te vragen. Mark werkte destijds in een andere inrichting in Zaanstad, waar hij mooie muurschilderingen had gemaakt. Deze schilderingen hadden als hoofddoel, om de inrichting kindvriendelijker te maken.

Mark heeft eerder in Nieuwegein gewerkt en zijn publicaties op LinkedIn vielen op. Inmiddels werkt Mark niet meer voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), maar als zelfstandige onder de naam Airbrush Beerepoot.

Theo de Groen, directielid PI Nieuwegein, nodigde Mark uit voor een gesprek en heeft hem de gang laten zien. Theo: “Het werk van Mark viel op. Het is kleurrijk, groots en leek ons perfect voor onze plannen”. De wens van PI Nieuwegein was met een muurschildering om het leed voor bezoekers en kinderen een beetje te verzachten. Het bezoeken van een inrichting kan een grote impact hebben, vooral op kinderen. Er moest een afbeelding komen met een positief karakter die bezoekers de weg wijst, zo is de muurschildering ook functioneel. En dat is gelukt!

Ontstaan van het kunstwerk in Nieuwegein
Theo: “We hebben Mark ontvangen in de inrichting. Hij heeft foto’s gemaakt van de gang en heeft daar thuis digitaal een schets op gemaakt. Heel mooi voor ons dat dit zo kon, want dit gaf een perfect beeld. Er waren dan ook geen twijfels om met Mark de samenwerking aan te gaan”. In januari is Mark in de inrichting aan de slag gegaan. In een kleine twee weken heeft hij uit de losse pols een prachtige muurschildering opgezet. Speciaal voor Nieuwegein heb ik een tijger karakter ontworpen, die meerdere malen terug komt in de muurschildering en die de weg aanduid naar de bezoekzaal!

Theo: “Het resultaat is overweldigend! Het is precies geworden wat wij in gedachten hadden en we krijgen zoveel positieve reacties van bezoekers en met name kinderen. Het is mooi, vrolijk en functioneel en sluit perfect aan bij de plannen voor het leefklimaat van PI Nieuwegein. Heel fijn dat we deze samenwerking tot stand hebben kunnen brengen”.

Als het aan PI Nieuwegein ligt, blijft het hier niet bij. Er worden gesprekken gevoerd over meerdere projecten in het pand. Wordt vervolgd!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk