Katern

Liduina Verbeek wint shorttrackwedstrijd

In het Belgische Turnhout hebben de Nieuwegeinse shorttrackers in de eerste wedstrijd van het seizoen laten zien dat ze klaar zijn voor de confrontatie met de concurentie. Liduina Verbeek won het toernooi bij de meisjes pupillen 2, Daan Tiems reed een dik persoonlijk record, Fiona van Doorn eindigde bij de dames senioren net naast het podium en Bas van der Ploeg won goud met het aflossingsteam.

Liduina Verbeek nam deel bij de pupillen 2 (9- en 10-jarigen). De shorttrackster van Schaats Vereniging Utrecht plaatste zich voor de finales van de 333 meter en de 222 meter. In de finale van de 333 meter lag Liduina op de tweede positie, net achter haar naaste Nederlandse concurente Lara van Ruijven. Na een val van Lara nam Liduina echter direct de koppositie over en kwam ze zegevierend over de finish. Ook in de finale van de 222 meter was Lara de grootste concurente voor de winst van het toernooi. In deze finale wist Lara echter wel haar koppositie tot aan de finish te behouden en werd Liduina tweede. Uiteindelijk won Liduina het eindklassement met een punt verschil en kon zij een gouden medaille meenemen naar Nieuwegein.

Ook Daan Tiems (jongens pupillen 1, 11- en 12-jarigen) presteerde uitstekend in Turnhout met een dik persoonlijk record op de 500 meter. Dit record scherpte hij met maar liefst 2,5 seconden aan tot 58,5. Met deze tijd plaatste hij zich dan ook voor de finale, waarin hij als vijfde eindigde. De 333 meter verliep wat minder voortvarend met een valpartij in de plaatsingsronde. Daardoor eindigde Daan op een negende plaats in het eindklassement.

Fiona van Doorn wist zich bij de dames senioren te plaatsen voor de finale op de 1000 en op de 500 meter. Op de 1000 meter eindigde ze als vijfde. De 500 meter finale verliep beter, hierin eindigde de Nieuwegeinse als tweede. Uiteindelijk leverde dat een eindklassering op net naast het podium, vierde. Bas van der Ploeg eindigde bij de jongens junioren B (15- en 16-jarigen) op de 1000 meter als zesde. De 500 meter verliep beter, hierop plaatste Bas zich voor de finale, waarin hij door een val als vierde eindigde. In het eindklassement eindigde Bas op de vijfde plaats. Samen met clubgenoten Rick van den Helder, Marcel Pleijster en Kasper de Keijzer werd tijdens de aflossing goud gewonnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren