Lichtjestocht met info over het eerste ontwerp Buurtaanpak Schansen-Zuid

40 Jaar nadat de eerste huizen in Schansen-Zuid in de wijk Fokkesteeg zijn opgeleverd is de buurt aan vernieuwing toe. De gemeente Nieuwegein wil de buurt graag duurzaam opknappen, zodat u er ook in de toekomst prettig woont. Hiervoor kijkt de gemeente samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Zuid leefbaarder te maken. Het gaat hierbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting.

Schansen-Zuid ligt in de wijk Fokkesteeg. Het is het zuidelijke deel van de buurt Schansen, met de straten (in alfabetische volgorde):

Abstederschans, Glanerschans, Hattemerschans, Holterschans, Laarderschans, Lemsterschans, Leidseschans, Leusderschans, Lierseschans, Mokerschans, Ommerschans, Orveltedek, Velperschans, Vledderschans en Zaanseschans.

Het schetsontwerp voor Schansen-Zuid wordt op woensdag 11 december aanstaande gepresenteerd aan de bewoners van de buurt. Dit zal gedaan worden tijdens een lichtjestocht door de buurt. Onderweg wordt stil gestaan bij de voorgestelde vernieuwingen in het schetsontwerp. Buurtbewoners kunnen onderweg en na afloop reageren en hun mening achterlaten. Dit wordt zoveel mogelijk verwerkt in de volgende versie van het ontwerp.

Het team van Betere Buurten Schansen-Zuid nodigt alle wijkbewoners van harte uit om deel te nemen aan de Lichtjestocht. Tijdens de tocht krijgt u een kaart van het schetsontwerp. Uw opmerkingen en tips over het ontwerp laat u onderweg of op het eindpunt achter. Wethouder Jan Kuiper trapt om 19.00 uur af op het trapveldje op de Mokerschans, waar ook koffie, thee en warme chocolademelk klaarstaan. Rond 21.15 uur zijn alle deelnemers weer terug op de Mokerschans.

Kunt u op 11 december niet of reageert u liever online? U vindt het schetsontwerp vanaf 11 december ook op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren